proizvodnja EMBALAŽE

01

KAŠIRANJE

Kaširanje embalaže je izraz za postopek, pri katerem se združi dva ali več slojev različnih materialov z lepljenjem ali termično obdelavo. V kartonski industriji se najpogosteje kašira potiskane pole kartona manjših gramatur na valoviti karton.

Kaširanje izvajamo na stroju Bobst, ki je opremljen z najsodobnejšo tehnologijo kontrole doziranja in nanosa lepila, kontrolo hitrosti in točnosti poravnave.

Vse skupaj pa nadzorujemo s sistemom Industry 4.0.

02

IZSEKOVANJE

Izsekovanje embalaže je postopek, pri katerem dobi izdelek obliko, kakršna je bila zasnovana v procesu razvoja, za kar je potrebno izdelati orodje. Postopek poteka na dveh sodobnih strojih Kitajske izdelave Eterna. Najnovejši stroj, zasnovan v Švici, nam omogoča visoko produktivnost, malo izmeta in stalen nadzor s sistemom Industry 4.0.

03

LEPLJENJE

Sam potek zgibanja in lepljenja zloženk zaradi kompaktnosti materiala (kartona) ni preprost. Za večje serije nam sodobni stroj kitajske izdelave Eterna omogoča, da je ta zadnja faza izdelave zelo učinkovita.

Zloženke manjšega formata lepimo na lepilki švedske izdelave Lamina.

Mikro serije pa lepimo ročno, s tem pa zagotavljamo visoko fleksibilnost proizvodnje. Za lepljenje uporabljamo vroče lepilo v granulah.

DUKART NOVICE